Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 03. 2015. 09:25   >>  09:19 2

SUD U HAGU

Pokrenuta istragu o zločinima u Gazi

Međunarodni krivični sud u Hagu pokrenuo je preliminarnu istragu zbog navodnih izraelskih zločina i aktivnosti naseljavanja na palestinskoj teritoriji, javljaju agencije.

 

 

 

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat je potvrdio kako je taj sud takođe pokrenuo istragu zbog ratnih zločina koje je Izrael navodno počinio tokom posljednje ofenzive na Pojas Gaze.

Prema njegovim riječima, Palestina se može priključiti u 523 organizacije i međunarodna sporazuma i protokola.

Ranije je i izaslanik Ujedinjenih nacija Makarim Vibisono pozvao Izrael da istraži ubistva više od 1.500 palestinskih civila, uključujući trećinu djece, tokom rata u Pojasu Gaze prošlog ljeta i da rezultate istrage objavi.

U međuvremenu u Hagu se pripremaju za službenu proslavu primanja Palestine kao 123 članice Suda što će se dogoditi u srijedu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније