Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 03. 2015. 22:55 >> 22:48

TURSKA

Otmičari ubijeni, tužilac preminuo

Dva pripadnika turske marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije "Front", koji su danas držali kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza, ubijeni su u akciji policije. Kiraz koji je bio ranjen i odvezen na operaciju, podlegao je povredama, ističu bolnički izvori.

"Preminuo je kad je stigao u bolnicu. Dali smo sve od sebe da ga spasimo", rekao je zvaničnik iz bolnice "Florens Najntingejl", prenose agencije.

Smrt tužioca potvrdili su i turski šef diplomatije i premijer. 

Zvaničnici su ranije saopštili da je Kiraz odmah prebačen u bolnicu, gdje je na operaciji. 

Otmičari su ušli u Kirazovu kancelariju na šestom spratu zgrade Suda u Istanbulu i zarobili ga. Prethodno su oružjem prijetili i iz kancelarije udaljili Kirazovog administrativnog saradnika.

Na mjesto incidenta stigla je policija, koja je pokušala da otvori vrata kancelarije, ali u tim momentima su se začula dva pucnja u kancelariji.

Zgrada je evakuisana, a policija je preduzela maksimalne mjere predostrožnosti i pokrenula akciju oslobađanja tužioca. 

Kiraz je istraživao ubistvo 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine, poslije 269 provedenih dana u komi, zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013.

Napadači su tužiocu dali rok da saopšti identitet policajaca za koje tvrde da stoje iza ubistva Elvana. 

Među zahtjevima je i javno priznanje odgovornih policajaca, preko televizije, kao i oslobađanje ljudi koji su uhapšeni zbog učestvovanja u mitinzima solidarnosti, organizovanim poslije smrti tinejdžera. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније