Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 04. 2015. 09:01 >> 08:55

MISAO OKAVA

Umrla najstarija osoba na svijetu

Najstarija osoba na svijetu, Japanka Misao Okava, umrla je u srijedu, samo nekoliko nedjelja pošto je napunila 117 godina.

 

 

 Kako je saopštio zvaničnik staračkog doma u Osaki Tomohiro Okada,Misao Okava imala je srčane tegobe, a u trenutku kada je umrla pored

nje su bili njen unuk i osoblje doma.

"Otišla je tako mirno, kao da je samo utonula u san. Mnogo će nam nedostajati", rekao je Okada.

Misao Okavu, rođenu u Osaki 5. marta 1898, Ginisova knjiga rekorda priznala je 2013. za najstariju osobu na svijetu.

Okava, kćerka krojača kimona, na proslavi posljednjeg rođendana rekla je da joj se čini da je njen život bio prilično kratak.

Udala se 1919. za svog muža Jukija, s kojim je imala dvije kćerke I sina. Iza nje je ostalo četvoro unučadi i šestoro praunučadi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније