Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business ]

01. 04. 2015. 16:46 >> 16:40

MEDVEDEV POTPISAO

Ukrajini odobren popust za gas

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz kojim se Ukrajini odobrava popust za gas za drugi kvartal ove godine.

Popust je u iznosu izvoznih dažbina, ali ne više od 100 dolara za hiljadu kubnih metara, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Rusije.

Potpisanim dokumentom se produžavaju olakšice za isporuke prirodnog gasa sa teritorije Rusije na teritoriju Ukrajine od 1. aprila do 30. jula ove godine, prenosi B92.

“Russia today” navodi da je formula za izračunavanje izvozne kvote takva da za cijenu od 333,3 dolara i više, za hiljadu kubnih metara gasa sniženje će iznositi 100 dolara. Za cijenu ispod 333,3 dolara, sniženje će iznositi 30 odsto te cijene.

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin podržao je predlog da se Ukrajini produži popust na gas, koji će tako važiti do 1. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније