Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 04. 2013. 13:46 >> 13:47

BILA TEŠKA

Kol: Tačer uzrok tenzija s EU

Neprijateljstvo Margaret Tačer, prema ujedinjenoj Evropi, uzrok je sadašnjih tenzija između Londona i EU, izjavio je bivši kancelar Njemačke Helmut Kol.

Kol je, u danas objavljenom intervjuu londonskom Tajmsu, izrazio poštovanje prema bivšoj premijerki Velike Britanije, koja je u ponedjeljak umrla u 87. godini.

Kol je, međutim, ocijenio da je njena tvrdoglavost 80-tih blokirala izgradnju političke unije u Evropi.

,,Istina je da je Margaret Tačer bila teška, isto kao što su teški bili i naši odnosi", rekao je Kol i dodao da, sa bivšom premijerkom, nikada nije uspio da uspostavi odnos povjerenja.

"Ona jeste željela Evropu, ali Evropu drugačiju od one koju smo željeli većina njenih kolega i ja. Takav antagonizam je karakteristika politike koju Velika Britanija danas ima prema Evropi", rekao je Kol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније