Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 02. 2013. 09:57   >>  09:56

Bivši direktor CIA-e

Paneta: Bin Ladena bi locirali i bez torture

Leon Paneta, bivši direktor Centralne obavještajne agencije, rekao je da je bilo surovih metoda ispitivanja, ali da one nijesu bile presudne za lociranje Osame Bin Ladena.

 

„Napor da se dođe do Bin Ladena je zahtijevao deceniju rada, različite obavještajne operacije. I nema sumnje da su neke od akcija bile rezultat mučenja“,  rekao je Paneta televiziji NBC.

Bivši direktor CIA-e je rekao da bi vođu Al-Kaide locirali i bez takvih metoda.

Paneta je, komentarišući film Ketrin Bigelou „00:30 Tajna operacija“ rekao da je priča o lovu na Bin Ladena morala biti pojednostavljena za veliko platno.

„Teško mi je da prihvatim da je sve što sam vidio, sav rad i ljudi koji su bili uključeni u tu operaciju, moguće smjestiti u dvosatni film. Nemoguće je“, kazao je Paneta i dodao da mora biti jasno da to nije dokumentarac, već igrani film.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније