Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2013. 10:29 >> 10:29
1

TURNEJA PO BLISKOM ISTOKU

Keri stigao u Seul

Državni sekretar SAD, Džon Keri, stigao je u Seul i tako započeo turneju po Istočnoj Aziji, čiji je cilj ubjeđivanje Kine da utiče na Sjevernu Koreju.

Keri će, pored Seula, posjetiti Tokijo i Peking, kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razmotrio problem Korejskog poluostrva.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je da će Kina biti ključni igrač u smirivanju tenzija na Dalekom istoku.

Keri je došao u vrijeme kada je procurio izvještaj američke tajne agencije, u kojem se navodi da Pjongjang ipak vjerovatno može uspješno ispaliti projektil sa nuklearnom bojevom glavom.

Keri će prije sastanka sa lokalnim zvaničnicima pričati sa američkim komandantima, koji će ga upoznati sa situacijom.

Snage SAD i J.Koreje su i dalje u stanju pripravnosti, jer se očekuje probno lansiranje sjevernokorejske rakete srednjeg dometa Musadan, koja ,navodno, može dosegnuti do američkih baza u Pacifiku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније