Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2013. 11:36 >> 11:37

ITALIJA

Berluskoni razmišlja da podrži rivala

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da bi mogao da razmotri davanje podrške rivalnom kandidatu za predsjednika države.

Podršku je uslovio da partije lijevo od centra budu spremne za koaliciju i formiranje nove vlade sa njegovim desničarima, piše današnja Republika.

„Mi smo, svakako, spremni da to razmotrimo. Ako dogovorimo put do (izbora novog) predsjednika onda, s druge strane, treba nam velika koalicija (za formiranje nove vlade) s ministrima koje zajedno odaberemo. Inače, nema dogovora", rekao je 76-godišnji bivši italijanski premijer. 

Lider Demokratske partije Pjer Luiđi Bersani sinoć je demantovao sve jasniju podjelu lijevog centra, najvećeg bloka u italijanskom parlamentu, zbog sve veće kritike na račun njegovog vođstva tokom političkog ćorsokaka u kojoj su zapali poslije parlamentarnih izbora u Italiji u februaru. 

I same demokrate su podijeljene oko toga da li da udruže snage sa svojim rivalima desno do centra bivšeg italijanskog premijera koji ističe da „velika koalicija" je jedini način da se prekine politička kriza nastala zbog nemogućnosti da se formira nova italijanska vlada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније