Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

18. 04. 2015. 12:30   >>  12:23

80% NJIH U BRAKU

U Kini ima 20 miliona homoseksualaca

U Kini ima 20 miliona homoseksualaca, a 80 odsto njih je u heteroseksualnom braku, rezultati su istraživanja koje danas prenosi China daily.

 

U istraživanju je učestvovalo 173 žena uzrasta između 18 i 35 godina, koje su udate za homoseksualce, a cilj je bio da se dođe do padataka o njihovom životu u braku i problemima sa kojima se suočavaju. 

Prema rezultatima istraživanja profesora Tang Kuijua sa Univerziteta u Harbinu, većina žena koje su udate za homoseksualce to i ne znaju, a 90 odsto njih izloženo je emocionalnom i fizičkom zlostavljanju. Uprkos tome samo 31,2 odsto njih odlučuje se za razvod. 

"Istraživanje je pokazalo da njihovu odluku da li će se razvesti određuju emocije, ekonomska situacija, djeca i teškoće sa kojima se suočava žena koja ima dijete, a želi da se ponovo uda", rekao je Tang. 

On je ukazao da je dodatni problem žena udatih za homoseksualce povećana opasnost od zaražavanja virusom HIV-a. Homoseksualci u Kini odlučuju se za heteroseksualni brak zbog pritiska roditelja, tradicije i uvjerenja da je produženje porodične loze - obaveza muškarca. 

Jedna od učesnica istraživanja ispričala je da nije znala da je njen muž homoseksualac, ali da je kasnije otkrila da je za njegovu seksualnu orijentaciju znala cijela njegova porodica. 

"Pošto nam se rodila ćerka, moj muž više nije imao nikakav intimni kontakt sa mnom. Ipak, neću da se razvedem, jer želim da moja ćerka ima porodicu. Istina je da mrzim svog muža, jer mi je uništio život", rekla je ona. 

Neke žene se ipak odlučuju za razvod, a među njima je jedna od učesnica ispitivanja, koja je to učinila nakon što ju je muž nekoliko puta fizički zlostavljao. 

"Moram da se razvedem ne samo zbog sebe, nego i zbog mog djeteta", rekla je ona. 

"Žene homoseksualaca suočavaju se sa velikim teškoćama u društvenom životu. Tragedija tih žena biće umanjena kada društvo bude bolje razumjelo i kada prihvati homoseksualce", zaključak je istraživanja o životu žena udatih za pripadnike homoseksualne manjine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније