Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 04. 2015. 13:44 >> 13:37
2

KIJEV TVRDI

"Znamo sve o ruskim jedinicama"

Šef generalštaba ukrajinske vojske Viktor Mujenko je prvi put direktno naveo koje se jedinice ruske vojske bore na strani proruskih pobunjenika u Ukrajini.

"Jedinice ruske vojske još uvijek se nalaze u Ukrajini, uprkos mirovnom sporazumu Minsk 2, koji je potpisan u februaru", rekao je Mujenko u intrevjuu koji je objavljen na sajtu ukrajinskog ministarstva odbrane.

On je dodao da raspolaže podacima o svim jedinicama ruske vojske prisutnim u Ukrajini, o mjestima gdje su raspoređene, kao i da zna koliko ih ima i kako su naoružani.

Grad Debaljcev, strateški značajno mjesto, zauzeli su proruski pobunjenici, poslije žestokih sukoba sa ukrajinskom vojskom, do kojih je došlo poslije potpisivanja dogovora o primirju u Minsku, uz posredstvo njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Fransoa Olanda i u prisustvu ruskog šefa države Vladimira Putina.

Kijev i Zapad su u više navrata optužili Rusiju da pruža pomoć proruskim pobunjenicima, na istoku Ukrajine, gdje je od početka sukoba stradalo više od 6.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније