Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2015. 23:11 >> 23:09

NOVI SLUČAJ

SAD: Policija ubila Afroamerikanca

Policija je ubila jednog 23-godišnjeg afroameričkog mladića koji se zatvorio u kuću i najavljivao "crnu revoluciju" u predgrađu Sent Luisa u državi Misuri.

Velika porota u Misuriju, odbacila je prošlog novembra optužnicu protiv policajca bIJelca koji je pucao u nenaoružanog Afroamerikanca i ubio ga, u predgrađu Sent Luisa Fergusonu, što je bilo povod za talas protesta širom SAD.

Kako je javio Rojters, najnoviji incident dogodio se u Dženingsu, smJeštenom između Fergusona i Sent Luisa, nakon dvočasovne opsade. 

Policija je stigla na poziv žene, koja im je rekla da je njen sin, Tadeus Mekkerol, koji se zaključao u kuću, naoružan nožem i da govori o "crnoj revoluciji". 

Prema saopštenju policije, mladić se nije odazivao pozivu na pregovore, a nakon dva sata, izašao je iz kuće s nožem u jednoj i Biblijom u drugoj ruci. 

Na poziv policije, odbio je da baci nož i nasrnuo na njih. Dvojica policajaca su zatim pucala u njega i usmrtila ga. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније