Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 04. 2015. 21:19   >>  21:12

U ŠPANIJI

Samostrijelom ubio učitelja

Maloljetnik koji je danas uhapšen u Španiji zbog toga što je navodno iz samostrijela ubio učitelja i ranio nekoliko đaka u jednoj školi u Barseloni, ima manje od 14 godina, ali nije potvrđeno da li je on učenik te škole.

 

Policijski portparol nije želio da potvrdi da li neidentifikovani dječak pohađa školu u radničkom kraju Barselone u kojem se napad dogodio ubrzo poslije početka prvog jutarnjeg časa.

Mada je policija potvrdila da je učitelj usmrćen iz oružja koje ima sječivo, nije željela da kaže o kakvom se tačno oružju radi. Španska nacionalna televizija i drugi mediji su izvijestili da je dječak sa sobom imao nož i samostrel.

Još dva učitelja i dva đaka lakše su ranjeni u napadu. Napad se dogodio u državnoj srednjoj školi koju pohađaju đaci uzrasta od 12 do 16 godina.

Poslije napada, roditelji i đaci su se okupili ispred škole. Ništa nijesu govorili, samo su se grlili. Portparol regionalne policije je izjavio da je prerano da se kaže da li je današnji incident, inače vrlo rijedak u Španiji, pokušaj oponašanja zloglasnog masovnog zločina u američkoj školi Kolumbajn u Koloradu koji se dogodio 20. aprila 1999. godine.

Tada je jedan đak ubio 12 svojih drugova i jednog nastavnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније