Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2013. 18:58 >> 18:58

PROTIV KRIZE

Portugalu i Irskoj duži rok za razduženje

Portugalu i Irskoj biće odobreno dodatnih sedam godina da vrate novac od zajma međunarodnih kreditora koji im je odobren za izlazak iz krize, odlučili su danas ministri finansija Eurozone na skupu u Dablinu.

EU i MMF su odobrile zajmove Irskoj 2010. godine, a Portugalu godinu kasnije.

Ministri su, takođe, odlučili da 10 milijardi eura zajma za Kipar bude odobreno. To bi moglo da se dogodi do kraja mjeseca i da novac, ukoliko MMF takođe da saglasnost, bude dostupan polovinom maja.

Planom za Irsku i Portugal predviđeno je da tim državama bude dato više vremena za oporavak od dužničke krize nakon što povuku sav novac od međunarodnih kreditora.

Sav novac za Irsku biće isplaćen do kraja ove, a za Portugal do kraja naredne godine. Produženje roka vraćanja duga za još sedam godina posebno je važno za Portugal, koji preduzima značajne mjere štednje kako bi smanjio javni dug.

Očekuje se da će svih 27 ministara finansija podržati kasnije danas, na skupu u Dablinu, plan za Irsku i Portugal. Ministri Eurozone odbacili su ranije danas u medijima pominjane navode da će za Kipar biti potrebno još novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније