Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 04. 2015. 10:31   >>  10:24

GRAĐANI U PANICI

Novi zemljotres jačine 6,7 pogodio Nepal

Novi snažan zemljotres jačine 6,7 Rihtera danas je pogodio područje prijestonice Nepala, Kathandu, dan nakon što je zemljotres u subotu u toj zemlji odnio blizu dvije hiljade života.

Prema podacima američkog geološkog centra, potres je registrovan na dubini od 10 kilometara, a podrhtavanje tla se osjetilo na području 50 kilometara daleko od epicentra. Građani su uznemireni i napustili su svoje domove u ionako paničnoj atmosferi koja vlada zemljom.

U subotu 25. aprila, snažni zemljotres jačine 7,8 pogodio je područje 80 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Kathmandua gdje se spasilačke ekipe na terenu bore u spašavanju života ljudi u ruševinama objekata.

Noćas je u Katmanduu zabilježeno više manjih potresa, a veliki broj stanovnika glavnog grada Nepala noć je proveo na ulici ili u
šatorima.

"Nijesmo spavali cijelu noć. Kao da spavamo? Tlo se treslo bez prestanka. Ostaje nam samo da se molimo da ovo prestane i da možemo da se vratimo kućama", rekla je agenciji Frans pres stanovnica Katmandua Nina Šresta.

Bolnice u glavnom gradu krcate su povrijeđnima, stotine zgrada sravnjeno je sa zemljom, a mnogi putevi u Katmanduu su presječeni.

„Još jedan potres, ponovo lavina", izjavio je za Rojters indijski planinar Ardžun Vadžpai koji se telefonom javio iz baznog kampa na planini Makalu 20 kilometara od Mont Everesta.

Tokom razgovora u pozadini su se čuli krici i zvuk lavine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније