Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 04. 2015. 10:32   >>  10:24 1

PONOVO PREDSJEDNIK

Nazarbajev osvojio 97,7 odsto glasova

Predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev ponovo je izabran za šefa države pošto je dobio podršku 97,7 odsto glasača, saopštila je danas Izborna komisija.

 

 

 

Odziv na juče održanim predsjedničkim izborima bio je 95,22 odsto.

"Veliki odziv dokaz je jedinstva naroda Kazahstana, želje za stabilnim životom i podrške političkom programu koji nudim", rekao je sinoć Nazarbajev uoči objavljivanja prvih rezultata.

Opozicija nije kandidovala svog predstavnika. Nazarbajev je na izborima imao dva protivkandidata, ali se i oni smatraju njegovim pristalicama.

Nazarbajev je došao na vlast 1991. i tada je bio jedini kandidat na izborima. Potom je reizabran 1999, 2005. i 2011. godine, svaki put s rezultatom koji je prelazio 80 odsto glasova. Međutim, međunarodni posmatrači su ocijenili da ti izbori nijesu bili slobodni.

Izbori su održani u trenutku ekonomske krize i porasta tenzija u susjednim zemljama, Ukrajini i Avganistanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније