Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

28. 04. 2015. 18:25 >> 01:18
5

SAD POSLALE RAZARAČ

Iranske snage zauzele strani brod!

Saudijska televizija "Al Arabija" objavila je da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom.Pentagon saopštio da brod plovi pod zastavom Maršalskih ostrva.

Kako je prenijela "Al Arabija", "iranske snage" su preuzele brod nakon što su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmjerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Portparol američkog Ministarstva odbrane je, medjutim, izjavio da su se iranske snage u Ormuskom prolazu, koji spaja Persijski i Omanski zaliv, ukrcale na brod "MV Maersk Tigris" koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, prenio je Rojters.

On je istakao da na brodu nema američkih državljana, što je u suprotnosti sa izvještajem "Al Arabije" da se na brodu nalazi 34 američka mornara.

Portparol Pentagona je dodao da su se iranske snage ukrcale na teretni brod pošto su prethodno pucale na njega i naložile posadi da zađe dublje u iranske vode.

Zvanični Teheran se još nije oglasio o tom incidentu, a Rojters podsjeća da su iranske vlasti ranije nekoliko puta zaprijetile da će blokirati Ormuski prolaz kao odgovor na sankcije Zapada uvedene zbog iranskog nuklearnog programa.

SAD poslale razarač

Razarač "Faragut" Američke mornarice  upućen je na lokaciju u Persijskom zaljevu gdje je iranska vojska zaplijenila teretni brod "Maersk Tigris".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније