Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 05. 2015. 13:04   >>  12:57

LUKA ADEN

Saudijske trupe ušle u Jemen!

Neimenovani zvaničnik vlade Saudijske Arabije je potvrdio za AFP da su "ograničene" kopnene snage te zemlje ušle u jemensku luku Aden, prenosi RT.

 

Podsjetimo, koalicija arapskih zemalja, na čelu s Saudijskom Arabijom, več šest sedmica bombarduje iz vazduha Hutske pobunjenike u Jemenu, koji potiskuju vladine snage u Jemenu, a čak su i protjerali predsjednika zemlje iz rezidencije. 

Huti su šiiti, te ih podržava Iran, dok koalicija brani sunitsku vladu, tvrdeći da su pobunjenici teroristi. Do sada je u sukobima poginulo najmanje 1.250 ljudi, dok je preko 5.000 ranjeno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније