Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 05. 2015. 16:53 >> 16:45
3

POŠTA ŽRTVAMA

Merkel: Posjeta Moskvi važan događaj

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da pridaje veliku važnost svojoj posjeti Moskvi 10. maja,kada će odati poštu svim žrtvama Drugog svjetskog rata.

 

 

 

"Za mene će put u Moskvu 10. maja biti veoma važan trenutak", rekla je Merkolova u videu objavljenom na sajtu njemačke vlade.

Ona je dodala da je, uprkos razmimoilaženjima Moskve i Berlina,između ostalog povodom ukrajinske krize, "veoma važno" da 10. maja s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom položi vijenac na grob Neznanog junaka, u čast milionima žrtava Drugog svjetskog rata "za koje je Njemačka preuzela odgovornost".

Merkelova je to kazala iako je među zvaničnicima koji su odbili poziv da 9. maja učestvuju na vojnoj paradi u Moskvi, gdje će Rusija obilježiti pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

Francuski predsjednik Fransoa Oland i britanski premijer Dejvid Kameron takođe su dali do znanja da neće doći na ceremoniju. Neće biti prisutan ni američki predsjednik Barak Obama, a Bijela kuća je navela da on u maju ne planira putovanje u Rusiju.

Putinov portparol Dmitrij Peskov potvrdio da je će se ruski predsjednik i Merkelova sastati u Kremlju 10. maja i da će kasnije održati zajedničku konferenciju za novinare.

Angela Merkel i Vladimir Putun posljednji put su se sastali u februaru u Minsku gdje je bila okupljena Normandijska četvorka (Rusija,Francuska, Njemačka i Ukrajina), a razgovaralo se o mogućim rješenjima za ukrajinsku krizu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније