Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 05. 2015. 14:00 >> 13:52

ŠEF DIPLOMATIJE

“Napreduje priprema sporazuma o Iranu”

Pripremanje nacrta sporazuma o iranskom nuklearnom programu "napreduje", uprkos brojnim neriješenim detaljima u tekstu koji bi trebalo da bude spreman do 30. juna,izjavio je danas šef iranske diplomatije Mahomad Džavad Zarif.

 

 

 

"Pripremanje Sporazuma o Iranu napreduje. Ostaje još dosta rada i brojne zagrade", naveo je na svom tviter nalogu iranski ministar, koji predvodi iransku delegaciju u pregovorima o detaljima tog istorijskog dogovora.

Zarif je naveo i da je "odlučan u namjeri da se okonča ta fabrikovana kriza, i otvore novi horizonti", dok Iran tvrdi da je žrtva zavjere Zapada koja ima za cilj da ga spriječi da dođe do nuklearne energije u civilne svrhe.

Iran i šest velikih sila - Kina, SAD, Francuska, Britanija, Rusija i Njemačka, dvije strane u pregovorima, dogovorile su okvir tog sporazuma 2. aprila.

Treba još da se postigne dogovor o tehničkim detaljima konačnog sporazuma kojim bi se garantovale nuklearne aktivnosti Irana isključivo u mirnodopske svrhe u zamjenu za ukidanje sankcija uvedenih toj zemlji još 2006. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније