Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2015. 10:49   >>  10:42 18

BEZ OBJAŠNJENJA

Moskva zabranila gej paradu

Moskovske vlasti neće dozvoliti održavanje gej parade u ruskoj prijestonici koju su aktivisti planirali da održe krajem maja, navode ruski mediji.

"Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena i obavijestili ih o rizicima ukoliko se ogluše o tu zabranu", izjavio je portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov za agenciju RIA Novosti.

Gradske vlasti Moskve nijesu dale nikakvo objašnjenje za zabranu parade, ali takva odluka ne predstavlja iznenađenje za organizatore, budući da je njihov zahtjev za održavanje parade odbijen svake godine od 2006, kad je prvi put predat.

Svaki put kad su gay aktivisti pokušali da održe neki javni skup, moskovska policija bi ih brzo rastjerala.

Organizatori su ove godine prijavili održavanje dva okupljanja i gej parade 30. maja, a očekivali su da će se na svakom od tih događaja okupiti stotinjak ljudi.

Protesti homoseksualaca su u Rusiji rijetki, a ruski predsjednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon kojim se zabranjuje iznošenje "gej propagande" pred maloljetnicima.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније