Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2015. 16:17 >> 16:10

ZBOG SUKOBA

Jemen: Pobjeglo više od 4.000 zatvorenika

Zbog krize u Jemenu više od 4.000 zatvorenika pobjeglo je iz zatvora, potvrđeno je iz organizacije Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Na konferenciji za medije organizovanoj u Kancelariji UN-a u Ženevi, portparolka organizacije Ujedinjenih nacija za ljudska prava istakla da su sukobi u Jemenu bili nastavljeni i za vrijeme petodnevnog primirja. Naglasila je da milionima ljudi treba humanitarna pomoć i pozvala na ponovno uspostavljanje primirja kako bi mogli nastaviti sa aktivnostima slanja i dopremanja pomoći stanovnicima područja koja su poprišta sukoba.

"U vazdušnim napadima i sukobima do sada je poginulo 1.037 civila, među kojima se nalazi 130 žena i 234 djece. Povrijeđeno je najmanje 2.453 civila, a više od 4.000 zatvorenika je pobjeglo iz zatvora", saopšteno je na konferenciji.

Leonard Dojl, portparol Međunarodne organizacije za migracije, pozvao je da se Jemenu pomogne sa 84 milijarde dolara.

Prema njegovim riječima, do sada je u Jemenu poginulo oko 1.850 osoba, a 7.390 je povrijeđeno. Dojle ističe da je samo u posljednjih sedam dana svoje domove napustilo 100.000 osoba. Tako je na 550.000 povećan broj onih koji su napustili domove.

Jemen je zahvaćen nemirima od kako su pripadnici šiitske grupe Husi zauzeli jemensku prijestonicu Sanu. Koalicija zemalja predvođenih Saudijskom Arabijom od 25. marta ove godine pokrenula je vazdušne napade na položaje husijskih militanata u Jemenu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније