Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

22. 05. 2015. 21:34 >> 21:27
1

PREUZELI ODGOVORNOST

ID izveo napad u S.Arabiji

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na šiitsku džamiju u Saudijskoj Arabiji, saopštila je američka grupa za monitoring SITE na svom Tviter nalogu.

U napadu na džamiju poginulo je najmanje 30 osoba.

ID je navela da je napad izvršio bombaš-samoubica Abu Amar al-Nadži tako što je aktivirao pojas sa eksplozivom i ubio ili ranio 250 ljudi, prenio je Rojters.

To je bio prvi napad na šiite u Saudijskoj Arabiji od novembra prošle godine kada je osam osoba ubijeno tokom vjerske proslave, takođe na istoku zemlje.

Jedan od svjedoka je naveo da je u džamiji u selu Kadih ođeknula snažna eksplozija i da je, prema njegovoj procjeni, najmanje 30 ljudi poginulo.

Kako se navodi, u džamiji je bilo 150 osoba.

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija teijla mladića za kog se vjeruje da je izveo samoubilački napad.

Rojters navodi da bi taj napad mogao da produbi jaz između sunita i šiita u Zalivu, gdje su tenzije sve veće tokom višenedeljne operacije koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, protiv šitskih pobunjenih Huta u Jemenu.

Istovremeno u Jemenu je u Sani eksplodirala bomba u džamiji Huta. Ranjeno je 13 osoba, a odgovornost za napad je, takođe, preuzela Islamska država.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније