Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

23. 05. 2015. 08:44   >>  08:36

SVE BLIŽI

SAD i Kuba obnavljaju diplomatske odnose

Četvrta runda američko-kubanskih pregovora oko ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa održana je u Vašingtonu. Nije dogovoreno otvaranje diplomatskih predstavništava, no napravljeni su značajni koraci na putu ponovne izgradnje diplomatskih odnosa dvije zemlje.

Delegacije obje zemlje su nakon sastanka održale zasebne konferencije za novinare. Roberta Jakobson, službenica koja je predvodila američku delegaciju kazala je da je susret bio veoma produktivan, te da su strane sada mnogo bliže cilju ponovne izgradnje diplomatskih odnosa. 

"U posljednjih pet mjeseci zabilježili smo važne pomake. Mnogo smo bliže cilju ponovnog otvaranja diplomatskih predstavništava u našim zemljama", kazala je Jakobson. 

Predstavnica kubanske delegacije Džosefina Vidal kazala je da su delegacije detaljno razgovarale o mogućnosti ponovnog otvaranja diplomatskih predstavništava te da će pregovori u narednom vremenu biti nastavljeni. 

SAD je krajem prošle godine donio odluku o normalizaciji odnosa sa Kubom. Diplomatski odnosi SAD-a i Kube prekinuti su 1961.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније