Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 05. 2015. 10:18 >> 10:11

OBAMA OPTIMISTA

Nijesmo izgubili bitku s islamistima

Predsjednik SAD, Barak Obama, izrazio je uvjerenje da bitka protiv Islamske države nije izgubljena, uprkos napredovanju te terorističke organizacije u Siriji i Iraku.

"Ne, ne mislim da smo izgubili. Islamska država značajno je potisnuta i kurdske snage su učinile veliki napredak", rekao je Obama u intervjuu, koji je dao u četvrtak, prije nego što je objavljeno da su džihadisti zauzeli grad Palmir u Siriji.

Islamska država nedavno je osvojila Ramadi, u iračkoj provinciji Al Anbar, a potom i Palmir. Zbog toga se u Vašingtonu ponovo postavilo pitanje da li u Irak treba poslati kopnene trupe, što Obama za sada odlučno odbija.

Borbu protiv Islamske države u Iraku za sada vode iračke trupe na terenu, uz pomoć vazdušnih napada međunarodne koalicije na uporišta terorističke organizacije.

"Bili bismo ludi ako to (napredovanje Islamske države) ne bismo uzeli u obzir i ako ne bismo postavili pitanje  šta  je krenulo u pogrešnom pravcu i kako se to može ispraviti", rekao je  jedan neimenovani američki zvaničnik.

SAD i njeni saveznici su od avgusta 2014. izveli gotovo četiri hiljade vazdušnih udara u Siriji i Iraku , što je  koštalo 2,11 milijardi dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније