Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 05. 2015. 23:50 >> 23:49

SJEVER IZRAELA

Protest Arapa zbog kazne Morsiju

Nekoliko hiljada Arapa protestovalo je na sjeveru Izraela, zbog odluke Egipta da osudi na smrt svrgnutog islamističkog predsjednika Mohameda Morsija.

Prema riječima organizatora, u protestu je učestvovalo oko 5.000 ljudi, a predvodio ih je šeik Raed Salah, vođa sjevernog krila radikalnog Islamističkog pokreta.

Demonstranti su nosili transparente s natpisima kao što je "Presjecite konopac kazne!" i uzvikivali "Nećemo se smiriti dok ubica Sisi ne bude kažnjen!".

Morsi, prvi slobodno izabrani predsjednik Egipta, svrgnut je vojnim pučem, koji je predvodio sadašnji predsjednik Abdel Fatah al Sisi, u julu 2013, nakon masovnih uličnih demonstracija na kojima je tražena njegova ostavka, poslije samo godinu dana provedenih na vlasti.

Nakon što je Morsi svrgnut, nova vlada je počela obračun sa njegovim pokretom Muslimansko bratstvo, u kome je na stotine ljudi ubijeno, a hiljade utamničeno.

Izrael toleriše islamistički pokret, ali ga drži pod stalnim nadzorom, zbog povezanosti s pokretom Hamas, kao i s drugim muslimanskim grupama širom svijeta, prenosi AFP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније