Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 05. 2015. 23:10   >>  23:02

JUGOISTOČNA OBALA

Italija: Spaseno 70 migranata

Sedamdeset avganistanskih i iračkih izbjeglica spaseno je sa jednog broda na jugoistočnoj obali Italije, ističe italijanska obalska straža, a prenosi NBC.

Italija je prošle godine pokrenula specijalnu pomorsku misiju u cilju spašavanja migranata iz Mediteranskog mora. Kako navodi NBC, Italija i dalje nosi teret spasavanja migranata u ime čitave Evropske unije.

Dva broda obalske straže dovela su grupu do luke Santa Maria di Leuca u Pulji. U brodu su bile dvije žene i četvoro maloljetnika, navodi se u saopštenju obalske straže.

Ujedinjene nacije ističu da je oko 35.000 migranata stiglo u Italiju preko Sredozemnog mora od početka godine.

Ako se tome dodaju izbjeglice koje su spas potražile u Grčkoj, Španiji ili na Malti, broj izbjeglica koji je došao preko Mediterana prelazi 60.000.

Međutim, kako se ističe, broj umrlih ili nestalih od početka ove godine je oko 1.800. Tokom čitave prošle godine, prema podacima UN, taj broj nije prešao 3.500

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније