Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Beta ]

26. 05. 2015. 09:19   >>  09:12

TORNADO U MEKSIKU

Poginulo 13, povrijeđeno najmanje 200 ljudi

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a više od 200 je povrijeđeno u tornadu u gradu Siudad Akunja, na sjeveru Meksika, gdje se nastavlja potraga za nestalima u nevremenu, saopštile su tamošnje vlasti. Iznenadni nalet vjetra otrgao je jednu bebu iz majčinih ruku i dijete je nestalo.

Oštećeno je hiljadu kuća u državi Koauila, a guverner Ruben Moreira je precizirao da je poginulo 10 odraslih i troje djece. Oko 150 povrijeđenih smješteno je u bolnice.

Strahuje se da bi broj mrtvih mogao da poraste, prenosi BBC.

U jednom trenutku tornado je dostigao brzinu od 270 - 300 kilometara na sat i većina onih koji su poginuli zadesila se na ulici, kada je naišao udar tornada, saopštile su vlasti. 

Iznenadni nalet vjetra otrgao je jednu bebu iz ruku njene majke i dijete je nestalo, izjavio je ministar policije te pokrajine, Viktor Zamora za AP.

Gradonačelnik Akune Evaristo Lenin Peres je kazao da je to bio prvi tornado u tom gradu od njegvog osnivanja, prije više od 100 godina.

Spasioci pretražuju 750 oštećenih zgrada. 

Automobila ima na vrhovima kuća, mrtvi leže na ulicama, vlada potpuni haos, kazala je lokalna stanovnica Marija del Rosario za meksičke novine "La Hornada."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније