Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

30. 05. 2015. 18:42 >> 18:39

NIGERIJA

Odbijen napad Boko Harama

Vojska Nigerije potisnula je napad na grad Majduguri na sjeveroistoku zemlje, koji je organizovala islamistička pobunjenička grupa Boko Haram, saopštili su danas očevici i bezbjednosne službe.

Ofanziva pripadnika Boko harama, koji su na Majduguri ispalili nekoliko raketa, dogodila se nekoliko sati pošto je novi nigerijski predsjednik Muhamadu Buhari položio zakletvu. On je obećao da će u gradu osnovati novi komandni centar, kako bi bolje koordinisao akcije protiv pobunjenika.

Ofanziva Boko harama na Majduguri dogodila se tokom prošle noći, a izvještač agencije Frans pres javio je da su ubrzo oko grada raspoređene nigerijske trupe, kako bi zaustavile napredovanje pobunjenika.

Neimenovani zvaničnici saopštili su nešto kasnije da je napad Boho harama na Majduguri odbijen. Lider Boko harama Abudakar Šekau je u avgustu 2014.  proglasio kalifat u područjima u rukama islamista na sjeveroistoku Nigerije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније