Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2013. 13:32   >>  13:33

KRVAVE JAGODE

Grčka:Pucali na imigrante koji su tražili platu

Grčke vlasti uhapsile su danas trojicu čuvara plantaže jagoda osumnjičenih za napad na radnike iz Bangladeša koji su protestovali zbog neisplaćenih plata.

U oružanom napadu  koji se dogodio na plantaži na Peloponezu ranjeno je 28 radnika,  ali ni jedan nije u životnoj opasnosti.

Sva trojica optužena su za višestruke pokušaje ubistva.

 

 Kada je 200 berača jagoda, uglavnom iz Bangladeša, otišlo prošle srijede kod gazde tražeći da im da platu za šest mjeseci koliko su radili, na njih je otvorena vatra.

 Policija na zapadnom Peloponezu zatim pokrenula potragu za trojicom muškaraca koji su ranili 28 radnika iz Bangladeša. Detektivi su istraživali rasističke motive za napad koji se odigrao u Manoladas Ilijasu, gradu poznatom po napadima na imigrante.

Među optuženima nalazi se i čovjek koji je 2010. godine bio optužen za mučenje jednog Egipćanina, tako što mu je zaglavio glavu u prozor automobila i tjerao ga da trči pored vozila.

Zbog pucnjave je pokrenuta lokalna kampanja da se bojkotuju “krvave jagode”.
Dimitris Hristopulos, stručnjak za imigracioni zakon i profesor na atinskom Univerzitetu, kaže da je ovaj napad rezultat dugogodišnjeg tolerisanja napadača u sličnim slučajevima. On je uporedio surovo iskorišćavanje sezonskih radnika i bezobzirnog nasilja nad imigrantima sa Tarantinovim filmom “Oslobođeni Đango”.

 Prema izjavama policije i očevidaca oko 200 radnika okupilo se na farmi u Manoladas Ilijasu u srijedu popdne jer im je bila obećana isplata zarada za proteklih šest mjeseci.

 Umjesto toga, pojavio se vlasnik plantaže sa tri nadzornika naoružana puškama i pištoljima, koji su radnicima rekli da se vrate na posao. Oni su to odbili i došlo je do svađe, u kojoj je najmanje jedan nadzornik otvorio vatru.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније