Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 07. 2015. 22:55   >>  22:46 1

ISLAMSKA DRŽAVA

Žestoki sukobi u Egiptu

Pripadnici Islamske države izveli su niz napada na položaje egipatske vojske na sjeveru Sinajskog poluostrva gdje je poginulo 70 osoba, pretežno vojnika.

Nekoliko desetina vojnika je ranjeno, saopštile su egipatske snage.

Poslije te serije napada, izbili su sukobi između vojske i islamista tokom kojih je poginulo 38 džihadista. Vojska je koristila borbene avione F16.

Koordinisani napadi su sprovedeni dan pošto je predsjednik Egipta, Abdel Fatah el Sisi obećao da će pojačati borbu protiv džihadista i dva dana poslije ubistva u atentatu u Kairu egipatskog državnog tužioca Hišama Barakata. 

Islamska država je navela da je napala ukupno 15 položaja policije i vojske i izvela tri simultana samoubilačka napada. 

Egipatske vlasti kažu da se džihadisti oteli neke vojnike i nekoliko oklopnih vozila. 

Militantne grupe na sjeveru Sinajskog poluostrva, koje se naslanja na Izrael i pojas Gaze, bore se sa bezbjednosnim snagama već godinama, ali su napadi pojačani u julu 2013, poslije puča kojim je svrgnut islamistički predsjednik Muhamed Mursi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније