Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 07. 2015. 08:47 >> 08:40

PAD AVIONA U TAJVANU

Pilot greškom isključio drugi motor?

Kad se avion tajvanske kompanije Trans Azija u februaru srušio u Tajvanu, čini se da se to dogodilo jer je pilot uočio da je jedan motor otkazao i onda je greškom isključio i drugi.

Vijeće za bjezbednost u avio saobraćaju Tajvana objavilo je u juče podatke o nesreći, u kojoj su život izgubile 43 osobe.

Tri minuta nakon polijetanja, crna kutija je zabilježila pilotove riječi: "Povukao sam krivu ručicu", piše u najnovijem izvještaju u vezi s tom nesrećom.

Jedan izvor koji je upućen u tekst izvještaja rekao je za Rojters da je isključen motor koji je radio, prenosi RSE. Podaci pokazuju da je gotovo novi avion ATR 72-600 usporio i srušio se nedugo nakon gašenja motora.

Konačni izvještaj u aprilu 2016.

Izvještaj ne pripisuje krivicu i ne daje preporuke, nego samo dokaze, i objašnjava bolje nego što je to učinio preliminarni izvještaj objavljen nekoliko dana nakon nesreće.

Nacrt konačnog izvještaja izaći će u novembru, a u aprilu naredne godine očekuje se i konačni izvještaj, objavilo je vijeće uz objašnjenje da će u konačnom izvještaju biti i uzrok nesreće i preporuke za ubuduće.

Avion koji može letjeti i s jednim motorom, prevozio je 58 putnika i članova posade, a prije nego što će pasti u plitku rijeku u Tajpeiju, dignutog nosa je krivudao među zgradama i putem krilom zakvačio jedan taksi i jedan nadvožnjak. Petnaest je osoba preživjelo nesreću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније