Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 07. 2015. 22:46 >> 22:37

TUNIS

Uhapšeno 12 osoba zbog napada u Susu

Tuniske snage bezbjednosti uhapsile su 12 osoba, među kojima je i jedna žena, zbog sumnje da su direktno povezani s ubistvom 38 stranih turista na plaži Suse.

U tom napadu, u petak, ubijeno je 38 uglavnom britanskih turista prije nego što je policija ubila napadača.

U martu su dvojica naoružanih napadača ubila 21 osobu u muzeju Bardo u Tunisu prije nego što su i oni ubijeni.

„Ovo je grupa koja je obučavana u Libiji i koja je imala isti cilj. Dva napadača su napala Bardo, a jedan plažu Suse. Policija traga za još dvojicom napadača“, rekao je ministar za parlamentarne odnose, Lažar Akremi, prenosi Rojters.

On je kazao da je od petka, kada se dogodio napad na plaži već uhapšeno 12 ljudi. To je bio najveći masakr takve vrste u modernoj istoriji te sjevernoafričke države.

Više od tri hiljade Tunišana bori se na strani Islamske države u Iraku, Siriji i Libiji, gdje je sukob između dvije suparničke vlade omogućio islamskim ekstremistima da pronađu utočište.

Tuniske vlasti tvrde da su napadači na plaži Suse i u muzeju Bardo krajem prošle godine obučavani u džihadističkoj bazi u južnoj Libiji gdje vlada bezakonje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније