Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 07. 2015. 23:27   >>  23:18

PUTIN PORUČIO

Dijalog sa SAD-om, ključ za stabilnost

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas u Moskvi da odnosi između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država predstavljaju ključ za stabilnost u cijelom svijetu pozivajući na dijalog zasnovan na "jednakosti i poštovanju".

Odnosi ove dvije države predstavljaju "ključni faktor za stabilnosti bezbjednost u svijetu, uprkos trenutnim nesuglasicama", rekao je Putin u poruci upućenoj američkom kolegi Baraku Obami povodom 4. jula, državnog praznika SAD - Dana nezavisnosti.

"Rusija i SAD su u stanju da pronađu rješenja za najsloženije međunarodne probleme i da se na efikasan način suoče sa svim prijetnjama i izazovima u svijetu", navodi se u Putinovoj poruci, koju je objavio Kremlj.

Prema njegovim riječima, sve se može postići dijalogom na pricipima "jednakosti i uzajamnog poštovanja u interesu svih".

Rusija i SAD su u sporu uglavnom zbog krize u Ukrajini. Rusija optužuje SAD da je izvršila pritisak na Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok SAD optužuju Rusiju da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i potpiruje građanski rat u toj zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније