Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 07. 2015. 22:35 >> 22:29

PORUKA UOČI REFERENDUMA

Varufakis optužio kreditore za terorizam

Grčki ministar finansija Janis Varufakis optužio je danas grčke povjerioce za "terorizam" i da pokušavaju da "ponize Grke", koji će sjutra na referendumu glasati za ili protiv kreditorske ponude koja je uslov za nastavak finansijske pomoći Grčkoj.

"Ono što oni rade s Grčkom je terorizam", rekao je Varufakis, poznat po otvorenim izjavama, u intervjuu za španski list Mundo.

"Zašto su nas primorali da zatvorimo banke? Kako bi izazvali osjećanje straha kod građana. Širenje straha se zove terorizam", rekao je grčki ministar aludirajući na kreditore - Evropsku uniju (EU), Međunarodni monetarni fond (MMF) i Evropsku centralnu banku (ECB).

Prema njegovim rečima, bez obzira na ishod referenduma, biće postignut dogovor s povjeriocima.

"Bez obzira na ishod glasanja, u ponedjeljak će biti postignut dogovor. Potpuno sam ubijeđen u to. Evropi je potreban dogovor, Grčkoj je potreban dogovor, tako da će on biti postignut", ocijenio je Varufakis.

Grčki ministar, koji je ranije najavio da će podnijeti ostavku u slučaju da se Grci izjasne za kreditorski predlog, ocijenio je da "Brisel i trojka žele da pobijedi njihova opcija kako bi mogli da ponižavaju Grke".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније