Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 07. 2015. 22:05 >> 21:56

ZBOG PROPUSTA

Tunis: Smijenjeni brojni državni službenici

Nekoliko zvaničnika Tunisa, uključujući i guvernera Susa, smijenjeno je danas poslije nedavnog napada u kojem je poginulo 38 turista, saopštili su izvori bliski vladi u Tunisu.

"Pored toga što je bilo bezbjednosnih propusta, bilo je propusta i na političkoj strani", izjavio je Frans presu predstavnik vlasti Dafer Neži i dodao da je smijenjen guverner Susa gdje se 26. juna dogodio napad.

Neži je rekao da je smijenjeno nekoliko policijskih funkcionera, među kojima tri iz Susa.

Predsjednik Tunisa Beži Kaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje u zemlji.

Vanredno stanje, koje daje dodatna ovlašćenja vojsci i policiji, ukinuto u martu 2014. godine, a bilo je na snazi od januara 2011. poslije bjekstva predsjednika Zinea el Abidina Bena Alija pred početak uličnih demonstrancija koje su pokrenule "arapsko proljeće".

Poslije revolucije, Tunis se sve više suočava s porastom džihadističkih napada, koji su odgovorni za smrt nekoliko desetina vojnika i policajaca.

Sunitski ekstremisti iz Islamske države izvršili su dva napada u Tunisu za tri mjeseca. Ukupno 59 turista ubijeno je Tunisu - 21 osoba u centru glavnog grada u muzeju Bardo u martu i 38 osoba 26. juna u turističkom ljetovalištu u Susu.

Premijer Tunisa Habib Esid izjavio je nedavno u intervjuu za britansku televizijsku mrežu Bi-Bi-Si da je policija bila suviše spora u reagovanju na napade, priznajući prvi put da je bilo bezbjednosnih propusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније