Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

05. 07. 2015. 23:34 >> 23:27
1

RADI POVRAĆAJA NOVCA

Grčka želi fiskalni dogovor sa Švajcarskom

Grčka želi da sa Švajcarskom pregovara o postizanju sporazuma o poreskom amnestiji za Grke koji imaju bankarske račune u toj zemlji, što bi joj omogućilo da povrati novac koji joj je u ovom trenutku hitno neophodan, prenose švajcarski mediji.

Prema tekstu grčkih vlasti, predložena je amnestija za one koji su ilegalno deponovali novac u Švajcarskoj, u zamjenu za paušalno plaćanje 21 odsto od ukupno neprijavljenog iznosa, naveo je list NCC Zontag pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Grčka vlada na čelu s ljevičarskom Sirizom, čiji opstanak zasivi od ishoda na referendumu, obećala je da će se boriti protiv utaje poreza.

Iznos ukupno deponovanog novca u Švajcarskoj varira u rasponu od dvije do 200 milijardi eura.

Neimenovani portparol švajcarskog ministarstva finansija potvrdio je da je Grčka predstavila ponudu, ne precizirajući detalje.

Švajcarska, dugo poznata po čuvanju bankarske tajnosti, pod pritiskom susjeda promijenila je taj sistem kako bi se lakše krivično gonili oni koji se bave finansijskim malverzacijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније