Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 07. 2015. 20:44   >>  20:35

U IRAKU I SIRIJI

Saveznici bombardovali položaje ISIL-a

Sjedinjene Američke Države (SAD) i njihovi saveznici pojačali su vazdušnu kampanju protiv Islamske države sa 38 bombardovanja ciljeva džihadista u Iraku i Siriji, saopštila je danas zajednička komanda.

 

Od ukupnog broja vazdušnih napada, 18 je bilo izvedeno u blizini sirijskog grada Rake, koji je Islamska država proglasila za glavi grad svog kalifata.

U saopštenju se navodi da su pogođene taktičke jedinice i vozila, a uništeno je i 16 mostova.

Napadi u Siriji uključuju i pet bombardovanja u blizini Hasake i tri blizu Kobanea, u kojim su pogođene taktičke jedinice i vozila na borbenim položajima.

U Iraku je gađano 12 ciljeva, u blizini osam gradova, a u saopštenju se navodi da su pogođene taktičke jedinice, borbeni položaji, oružje i vozila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније