Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 07. 2015. 22:22 >> 22:13
4

VARUFAKIS NAKON POBJEDE

Nećemo ni pozajmice, ni štednju

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je da grčki narod ne želi nove pozajmice niti nove mjere štednje.

 

U obraćanju naciji nakon referenduma na kome je, prema prvim rezultatima, pobijedila opcija "ne“, Varufakis je rekao da su Grci posljednjih pet godina stalno imali nove dugove i sve teži položaj i da je tome došao kraj.

"Ne želimo nove pregovore koji nas stalno vraćaju na staro stanje, naša Vlada ima dva glavna cilja - nove reforme i restrukuriranje duga“, rekao je on.

Ministar finansija je rekao da je Grčki narod danas pokazao demokratiju i da je rekao "ne ulimatumu i zatvaranju banaka“ i dodao da su se prvi put dešava da se neko suprotstavi EU i njenim zahtjevima.

"Prvo su nam zatvorili banke da bi nas zaplašili....“Ne“ je pokazalo da želimo da se odupremo mjerama štednje i svemu što traže od nas“, rekao je Varufakis.

Prema njegovim rečima, sada je potrebno utvrditi kojim pravcem će iči dalji pregovori.

"Naš dug mora da se restruktuira, grčka vlada i grčki narod želi da ima ulogu u Evropi", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније