Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 07. 2015. 09:47   >>  09:38

PAPA FRANJO

Na misi u Ekvadoru 800.000 vjernika

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo odao je sinoć priznanje porodici pred oko 800.000 vjernika, prvoj misi na njegovoj turneji u Južnoj Americi. "Porodica je najbliža bolnica i prva škola za djecu", rekao je papa na misi na otvorenom u Gvajakvilu, na jugozapadu Ekvadora.

 

 

 

Organizatori su očekivali više od milion vjernika iz zemlje, Perua i Kolumbije, ali su temperatura od 32 stepena i visoki stepen vlažnosti obeshrabili mnogo vjernike.

Franjo je po dolasku u Ekvador u nedjelju uveče naglasio potrebu zaštite najsiromašnijih ljudi, kao i životne sredine od eksploatacija štetnih po planetu.
 
Papa je namjerno izabrao da tokom turneje posjeti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, tri zemlje koje važe za najsiromašnije i najmarginalizovanije na kontinentu.
 
U program turneje svjesno nije uvrstio svoju rodnu Argentinu, dijelom sigurno i zato da mu se ne bi prebacivalo miješanje u ovogodišnje predsjedničke izbore u toj zemlji.
 
Papa će tokom turneje posjetiti jedan zatvor u Boliviji i razgovaraće s nekoliko predsjednika država, Evom Moralesom iz Bolivije, Horasijom Kartesom iz Paragvaja i Kristinom Kiršner iz Argentine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније