Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 07. 2015. 14:47 >> 14:38

SPORAZUM

Zarif: Nije savršen ali je najbolji mogući

Iranski ministar vanjskih poslova Maohamad Džavad Zarif, koji je vodio pregovore sa svjetskim silama rekao je da je sporazum najbolji mogući iako ne sveobuhvatan, objavila je agencija ISNA.

 

 

 

"Ono što se dogodilo danas je okončanje nepotrebne krize, postigli smo istorijski trenutak....ovo nije sveobuhvatan sporazum za sve strane ali je najbolji mogući koji smo mogli postići" rekao je Zarif za Studentsku novinsku agenciju ISNA.

Na početku finalnog sastanka sa liderima svjetskih sila na kojem su se medijima kratko obratili Zarif i Mogerinijeva, on je rekao da "vjeruje da je ovo istorijski trenutak"

"Postigli smo sporazum koji nije savršen ni za koga ali je najviše što smo uspjeli da postignemo i to je važno postignuće za sve nas".

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini je rekla da je dogovor u Beču pao nakon dugotrajnih pregovora i da "znači mnogo više od samo nuklearnog pitanja"

"Mislim da je to znak nade za cijeli svijet" rekla je Mogerini.

Sporazum koji će garantovati oslobađanje Teherana od sankcija u zamjenu za ograničenja u okviru iranskog nuklearnog programa postignut je danas nakon mjeseci intenzivnih pregovora Irana i  svjetskih sila (EU,SAD,Francuske, Njemačke, Biitanije, Rusije, Kine).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније