Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 04. 2013. 21:40   >>  21:40

S. ARABIJA

FOTO: Luksuzni zatvor za teroriste

Saudijska Arabija se nada da će stati na put “Al Kaidinom” vejrskom ekstremizmu tako što će uhapšenim islamskim teroristima ponuditi “luksuznu rehabilitaciju”.

Uhapšeni ekstremisti u zatvoru u Saudijskoj Arabiji mogu da računaju na savjetovanje, spa-tretmane i rekreaciju u luksuznom rehabilitacionom centru u Rijadu, prenose novinske agencije.

Država nije štedjela pa tako zatvorenici imaju olimpijski bazen, saunu, teretanu i dnevni boravak sa televizorom.

Oni koji imaju dobro vladanje imaju pravo na dvodevnu pauzu, a onima koji žele da budu sami sa svojim ženama dostupni su specijalni “apartmani” koji se nalaze u sastavu kompleksa. U pet centara širom zemlje ima mjesta za 3.000 zatvorenika.

Svi centri nose ime sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, koji je pokrenuo vladin program za borbu protiv “Al Kaide” poslije napada između 2003. i 2006. godine, u kojima je ubijeno više od 150 Saudijaca i stranih državljana.

Luksuzni zatvorski kompleks u Rijadu zauzima prostor koji odgovara površini deset fudbalskih terena i koncipiran je za smještaj 228 zatvorenika “devijantne grupe”, kako Saudijska Arabija naziva “Al Kaidu”.

U svakoj od ukupno 12 zgrada može da se smjesti 19 zatvorenika. Ipak podaci kažu da oko deset odsto onih koji su prošli programe u zatvorima ne dožive “preobražaj” i vrate se u svoje terorističke ćelije.

Štaviše, bilo je pojedinaca koji su nakon napuštanja centra postali još ozloglašeniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније