Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 04. 2013. 09:49 >> 09:49

KRAJ POLITIČKE KRIZE

Paragvaj dobio predsjednika

Kandidat opozicine partije Kolorado Orasio Kartes izabran je za novog predsjednika Paragvaja. Kartes je osvojio 45,91 odsto glasova, dok je njegov glavni protivnik iz vladajuće Liberalne partije Efrain Alegre osvojio 36,84 odsto glasova.

Izborom predsjednika U Paragvaju je završena politička kriza nastala prije 10 mjeseci, kada je Fernando Lugo smijenjan sa mjesta šefa države zbog malverzacija i učešća u obračunu policije sa farmerima bez imanja, u kojem je 17 ljudi poginulo.

Orasio Kartes, biznismen milioner, kojeg suparnici optužuju za veze sa narko kartelom, obećao je da će omogućiti više posla za Paragvajce.

On će 15. avgusta preuzeti dužnost predsjednika u zemlji, čiji je glavni problem krijumčarenje drogom korupija i piraterija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније