Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 07. 2015. 19:39 >> 19:34

IZ AFRIKE I SIRIJE

Na Siciliju ušlo 1,2 hiljade migranata

Više od 1,2 hiljade migranata, većinom iz subsaharske Afrike i Sirije, stiglo je danas na Siciliju, pošto su ih brodovi pokupili u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska obalska straža.

Većina migranata, među kojima 133 žene i 27 djece, stigli su u Palermo, a pokupio ih je blizu obala Libije, norveški teretni brod "Siem Pilot", u sklopu operacije EU za zaštitu granica.

Još 468 migranata prebačeno je u irskim mornaričkim patrolnim brodom "Le Niam" u grad Pozalo, na jugoistoku Sicilije, prenose agencije.

Prema procjenama Međunarodne organizacije za migracije, koje su saopštene početkom jula, oko 150 hiljada migranata, stiglo je do Evrope, ove godine, morskim putem.

Više od 1,9 hiljda migranata se udavilo u Sredozemnom moru, što je dvostruko veći broj od istog perioda prošle godine, rekao je portparol Džoel Milman.

Velika većina migranata koji bježe od ratova ili siromaštva u Africi i na Bliskom istoku, kreću na put iz Libije, gdje su trgovci ljudima, iskoristili političku krizu u zemlji, da stvore unosan posao.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније