Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2015. 08:52 >> 08:42

VLASTI OBJAVILE

Kraj epidemije MERS-a u Južnoj Koreji

Vlasti Južne Koreje objavile su danas kraj epidemije koronavirusa MERS-a od kojeg su umrle 36 osobe i zbog čega su ove godine turizam i ekonomija u toj zemlji bile u opadanju.

 

 

 

Premijer Južne Koreje Hvang Kio-An zvanično je proglasio kraj epidemije. "Poslije procjene situacije, vlada i medicinsko osoblje smatraju da stanovništvo više nema potrebe da se brine o toj zaraznoj bolesti", rekao je on. 

"Pozivam građane da nastave svoje svakodnevne aktivnosti uključujući ekonomske, kulturne, sportske i školske", dodao je premijer Južne Koreje. 

Ukupno 36 osoba je umrlo od MERS-a a 186 ih je zaraženo. 

Epidemija je uticala na privredu u zemlji, posebno na potrošnju građana. Najpogođeniji su bili restorani i velike prodavnice. 

MERS ili respiratorni sindrom Bliskog istoka je vrsta koronavirusa koji izaziva jaku upalu pluća, visoku temperaturu i suv kašalj, kao i poremećaj rada bubrega. MERS je otkriven 2012. i najčešće se od njega obolijeva u Saudijskoj Arabiji. 

Prema podacima Evropskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti, za sada je zabilježeno skoro 1.200 slučajeva širom svijeta od kojih je više od 480 umrlih.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније