Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2015. 14:54 >> 14:45

NAPAD VATRENIM ORUŽJEM

Posmatrač OEBS-a ranjen na istoku Ukrajine

Jedan posmarač OEBS-a lakše je danas ranjen kada je vatrenim oružjem napadnuta misija te organizacije na istoku Ukrajine, saopštila je danas Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i najavila reviziju svojih aktivnosti u zoni sukoba zbog sve učestalijih incidenata.

 

 

 

Misija je navela da su posmatrači OEBS-a, zaduženi za nadgledanje primirja u istočnoj Ukrajini, posljednjih dana bili mete nekoliko napada.

Naoružani ljudi pucali su u ponedjeljak na patrolu OEBS u selu Širokine, na području Donjecka koje je u rukama proruskih pobunjenika.

Jedan od posmatrača pogođen je krhkotinom betona, čije je parče izletjelo od snažne pucnjave.

Misija je dodala da su minobacačke granate danas pale u blizini vozila OEBS-a u Luganjsku, ali nije niko ranjen.

"Ti incidenti su neprihvatljivi i otežavaju rad našim posmatračima", naveo je OEBS koji je uputio nekoliko stotina posmatrača u istočnu Ukrajinu gdje je za 15 mjeseci sukoba poginulo 6.500 ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније