Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2015. 19:48   >>  19:55

NACIONALNI FRONT

Nova pobjeda oca nad ćerkom

Bivši lider francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Žan-Mari le Pen zabilježio je novu pravnu pobjedu, onemogućivši ćerku Marin le Pen da ga smijeni sa pozicije počasnog predsjednika stranke.

Marin le Pen, koja predvodi desničarsku stranku koju je osnovao njen otac, pokrenula je početkom mjeseca glasanje putem pošte o promjeni statuta Nacionalnog fronta, kako bi bila ukinuta pozicija počasnog predsjednika na kojoj se nalazi njen otac.

Žan-Mari le Pen je tužio stranku, a sud u Nanteru je odlučio da glasanje treba da bude obustavljeno. Nacionalni front je uložio žalbu koju je sud u Versaju danas odbacio i potvrdio odluku nižeg suda.

Sud je presudio da će glasanje biti suspendovano dok ne bude organizovana generalna skupština, u skladu sa sadašnjim statutom.

Ovo je treća pravna pobjeda Le Pena u sukobu sa ćerkom, koja je u maju izbacila oca iz stranke zbog kontroverznih izjava o nacističkim gasnim komorama, prenio je AFP.

Kap koja je prelila čašu bile su njegove izjave da su nacističke gasne komore samo istorijski "detalj", a da Francuska treba da se složi sa Rusijom kako bi spasle "bijeli svijet".

Međutim, sud je odredio da Žan-Mari le Pen bude vraćen među članove budući da njegova suspenzija "krši statut", time što nije navedeno da je riječ o privremenoj mjeri do disciplinskog postupka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније