Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2015. 10:32   >>  10:22

NAPAD PKK

Turska: Ubijeni policajac i civil

Policajac Mehmet Ujar i civil Osman Caran ubijeni su u oružanom napadu militanata zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) u provinciji Dijarbakir, objavile su turske vlasti.

 

 

 

Oružani napad se dogodio dok su dvojica policajaca sjedjela u čajdžinici u Dijarbakiru.

Istu veče premijer turske Ahmet Davutoglu poručio je da Turska ima dovoljno kapaciteta za borbu protiv bilo koje militantne grupe koja prijeti sigurnosti zemlje.

“Imamo snagu da se izborima ne samo sa tri militantne grupe, nego i sa 33 takve istovremeno", rekao je Davutoglu na partijskom sastanku AK stranke.

Premijer je naglasio da će antiterorističke operacije širom Turske "biti nastavljene dok sve grupe budu razoružane i napuste zemlju".

U antiterorističkoj akciji koja je počela 24. jula, turske snage sigurnosti zatvorile su 1.302 osumnjičena u 39 turskih provincija.

Operacija je uslijedila nakon što je zabranjena PKK 20. jula izvela samoubilački bombaški nadap u pograničnom gradu Suruč i ubila 32 ljudi.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније