Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

31. 07. 2015. 23:34   >>  23:25

MEKSIKO

Kamion usmrtio 27 vjernika

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 149 je povrijeđeno u nesreći koja se dogodila u Meksiku kada je kamion udario u grupu okupljenih vjernika koji su pored puta obavljali tradicionalni vjerski obred.

 

Do nesreće je došlo kada je vozač kamiona sa građevinskim materijalom izgubio kontrolu i udario u grupu od više od 200 vjernika koji su pored glavne saobraćajnice u centralnom meksičkom gradu Zacatecas prisustvovali vjerskom obredu. 

Lokalni zvaničnici navode da je broj mrtvih sa 16 povećan na 27 osoba, te da je u nesreći povrijeđeno njih 149. 

Za vozačem kamiona se još traga, jer je pobjegao sa mjesta nesreće, ali je pokrenuta istraga u firmi čiji je kamion. Lokalni zvaničnici su juče naveli da je uzrok nesreće kamiona sa građevinskim materijalom to da su se pokvarile kočnice. 

Meksički katolici često u kolonama pješače do svetilišta na kojima na posebne dane obavljaju vjerske obrede, a nerijetko na glavnim cestama dolazi do sličnih tragičnih nesreća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније