Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2015. 13:08 >> 12:58
1

CIPRAS GA OVLASTIO

Varufakis pripremao rezervni plan

Grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio je danas da je ovlastio svog bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa da pripremi plan u slučaju da ta zemlja bude primorana da izađe iz eurozone.

 

 

 

"Nismo planirali da zemlju povučemo iz eurozone, ali smo imali rezervne planove. Ako su naši partneri i kreditori pripremili plan za `Greksit`, zašto onda Vlada ne bi pripremila našu odbranu?", upitao je Cipras.

Varufakis je početkom sedmice izazvao šok u Grčkoj kada je potvrdio da je imao tajnu grupu koja je, ukoliko zatreba, planirala prebacivanje finansija iz eura u drahme.

On je priznao da su on i njegov prijatelj iz djetinjstva, koji je stručnjak za kompjutere, upali u računarski sistem njegovog ministarstva, što je bio prvi korak ka stvaranju "paralelnog bankarskog sistema" u slučaju propasti grčkih banaka.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније