Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 08. 2015. 18:50 >> 18:40
1

POROŠENKO SMATRA

Putin bi mogao da napadne Finsku i Baltik

Prema riječima Petra Porošenka, moguće je da Putin napadne i Finsku, baltičke države, crnomorske zemlje, pišu austrijski mediji.

"Mi se na istoku ne borimo samo za nezavisnost naše zemlje, već za demokratiju, slobodu i bezbjednost Evrope", upozorio je Porošenko. On je istakao da je potrebna evropska solidarnost sa Ukrajinom, za koju je uvjeren da je Kijev ima.

Uz to je Porošenko podvukao i neophodnost "transatlantskog jedinstva", što je, kako je naglasio, tema koja drži zajedno čitav svijet.

Govoreći o Ukrajini on je rekao da su vlasti pokazale da veoma koordinirano deluju sa partnerima iz SAD i EU.

"Pokrenuli smo bolne reforme. Nemam sumnje da ćemo uspjeti da donesemo mir, i da će reforme biti uspješne", naglasio je Porošenko za bečki dnevnik "Kurir".

Upitan za "Agenciju za modernizaciju Ukrajine", koju finansira ukrajinski oligarh Dimitrij Firtaš on je kazao da može da garantuje da nijedna agencija ne uživa nikakve privilegije delovanja na vladu.

"Pronašli smo efektivni oblik saradnje sa nevladinim organizacijama. Firtaš, mislim, da ima druge probleme o kojima bi trebalo da se brine, pre nego što se nama obrati sa savjetima", poručio je Porošenko.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније